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さて、日本語と比較していかがでしょう。基本単語さえ押さえていれば、英語のレベルとしては簡単なほうですよね?
英語の勉強もできて、おいしいものも作れてしまう。英語クッキングは一石二鳥なのでした!
ぜひぜひお試しあれぇぇ
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Makes 6 servings (6人前)
(材料) |
1 teaspoon sesame seeds (ごま 小さじ1杯) |
1 tablespoon soy sauce (しょうゆ 小さじ1杯) |
1 tablespoon cornstarch (コーンスターチ 小さじ1杯) |
2 cloves garlic, minced (ニンニク 2かけ、みじん切りにする) |
1 pound beef round steak, cut into thin strips (牛肉 450g、細切りにする) |
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3/4 cup water (水 3/4カップ) |
2 tablespoons soy sauce (しょうゆ 小さじ2杯) |
2 1/2 teaspoons cornstarch (コーンスターチ 小さじ2杯半) |
1/2 teaspoon white sugar (砂糖 小さじ1杯半) |
1 teaspoon red pepper flakes (一味唐辛子 小さじ1杯) |
2 tablespoons vegetable oil, divided (植物油 小さじ2杯、2つに分けておく) |
2 carrots, thinly sliced (にんじん 2本、薄切りにする) |
1 bunch green onions, cut into 2 inch pieces (わけぎ 1束、5センチ幅に切る) |
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(作り方) |
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1 |
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In a dry skillet over medium heat, toast
sesame seeds for 1 to2 minutes, or until the seeds begin to turn golden brown;
set aside.
(乾いたフライパンを中火にかけ、ごまを1,2分間あるいは黄金色に変わるまで炒り、取り置きます。) |
2 |
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In a medium bowl, mix together 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon cornstarch, and minced garlic. Stir in beef strips. Let stand for at least 10 minutes.
(中ぐらいのボウルで、しょうゆ小さじ1杯、コーンスターチ小さじ1杯、みじん切りに下にんにくを混ぜます。牛肉を入れてさらに混ぜます。そして最低10分間そのままにします。) |
3 |
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In a separate small bowl, mix together
water, 2 tablespoons soy sauce, 2 1/2 teaspoons cornstarch, sugar, sesame seeds,
and red pepper flakes; set aside.
(別の小さいボウルで、水と小さじ2杯のしょうゆ、小さじ2杯半のコーンスターチ、砂糖、ごま、一味唐辛子を混ぜ、おいておきます。) |
4 |
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Heat 1 tablespoon of oil in a wok or
skillet over high heat. Cook and stir beef in hot oil for 1 minute; remove, and
set aside. Heat remaining tablespoon of oil in the same pan. Saute carrots and
white part of green onions for 2 minutes. Stir in green parts of the green
onion, and saute for 1 minute. Stir in sesame seed mixture and beef. Cook and
stir until sauce boils and thickens.
(中華なべまたはフライパンに小さじ1杯の油を入れて強火にかけます。牛肉を熱くなった油で1分間炒め、取り出しておきます。残りの油を同じなべに入れ、火にかけます。にんじんとわけぎの白い部分を2分間炒めます。わけぎの緑の部分を入れ、1分間さらに炒めます。3で混ぜたものと牛肉も入れ、ソースが沸騰してとろみがつくまで、混ぜながら炒めます。) |
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